jueves, 20 de septiembre de 2012

Întru mulți ani Episcopului Timotei

Credincioșii din Tarragona au avut privilegiul de a-l avea în mijlocul lor și de a se împărtăși din harul și binecuvântarea ierarhului lor chiar de ziua sa onomastică, știut fiind că la 22 ianuarie este pomenit Sfântul Apostol Timotei. Cu acest prilej, în numele întregii comunități, preotul paroh Vasile Băltărețu i-a adresat mulțumiri, felicitări și urări de bine chiriarhului, exprimându-și, în același timp, dorința ca Preasfinția Sa să poposească mai des la Tarragona.

„Vă mulțumim, Preasfinția Voastră, că într-o zi atât de specială, cinstirea ocrotitorului Preasfinției Voastre, Sfântul Apostol Timotei, ați lăsat Madridul și ați venit în mijlocul nostru. Nu este întâmplător, pentru că Sfântul Timotei a fost ucenic al Sfântului Apostol Pavel, care a fost aici, la Tarragona. Vă dorim ca Domnul Dumnezeu, Maica Domnului, Sfântul Apostol Pavel și Sfântul Apostol Timotei să vă ocrotească! Râvna pe care a avut-o Sfântul Timotei se vede clar în Preasfinția Voastră, blândețea Sfântului Timotei o aveți și Preasfinția Voastră, cuvintele de folos pe care Sfântul Timotei le-a spus acum două mii de ani, ni le-ați spus și Preasfinția Voastră nouă, păcătoților”.

Părintele Vasile Băltărețu i-a oferit un mic dar ierarhului, cântându-i apoi întreaga comunitate La mulți ani!

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa i-a miruit pe toți cei care au participat la slujbă, dăruindu-le iconițe, ei închinându-se fragmentului din moaștele Sfântului Ierarh Fructuosus. Pintre aceștia s-au numărat și reprezentanți ai autorităților catalane.

No hay comentarios:

Publicar un comentario