jueves, 20 de septiembre de 2012

Episcopul Timotei, întâmpinat de micii enoriași

La începutul vizitei în Tarragona, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a fost întâmpinat de cei mai tineri enoriași ai acestei parohii, care și-au amânat puțin serbarea pregătită de praznicul Învierii Domnului pentru a avea bucuria deplină prin prezența ierarhului. Coordonați de doamna preoteasă Elena Băltărețu, ei au arătat că știu multe despre cea mai mare sărbătoare a creștinătății, ba mai mult, au recitat poezii despre Învierea Domnului și au cântat Hristos a înviat! și cântece cu tematica Învierii.

Impresionat de implicarea celor 17 copii, de seriozitatea cu care și-au pregătit micul lor moment artistic, dar nu în ultimul rând de felul în care și-au amenajat sala lor de clasă, în podul unei biserici catolice, Preasfințitul Timotei i-a felicitat, sfătuindu-i să fie cuminți în continuare. Ierarhul le-a adresat un cuvânt și părinților: „Trebuie să-i pregătim pe acești copilași să intre în Împărăția lui Dumnezeu, iar fiecare copil are nevoie atât de mamă, cât și de tată. De aceea nu este bine ca părinții să fie separați, unul aici și altul în țară. Și pentru că frățiile voastre, am constatat că nu mai aveți atât de mult timp, s-au pus bazele acestor școli parohiale, unde copiii pot învăța Limba Română, tradițiile noastre, cultura noastră, să fie impregnați în acest duh al credinței noastre”.

La serbarea celor mici a luat parte și pr. Gheorghe Șanta, fiind primul său contact cu o astfel de activitate din diaspora. „Aici aveți o misiune alături de copiii dumneavoastră: să-L mărturisiți pe Dumnezeu! Sunteți trimiși aici, numai Dumnezeu știe pentru cât timp, dar scopul îl știm precis: să-L mărturisiți aici pe Dumnezeu pe Care L-ați întâlnit acolo”.

Efortul micuților a fost răsplătit la final: Preasfințitul Timotei i-a binecuvântat și i-a înmânat fiecăruia câte o diplomă de final de an, chiar dacă puțin mai devreme, precum și câte o carte cu povești, mărturisindu-le copiilor dragostea pe care Preasfinția Sa însuși o manifestă față de frumoasele noastre povești, ce mereu ne aduc aminte de copilărie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario